+4 021 402 3927; +4021 402 3935

SICHEM 2014

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Sectia Inginerie Chimica a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Societatea de Inginerie Chimica din Romania si Societatea de Chimie din Romania au organizat, pe data de 20 iunie 2014, la Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, manifestarea SICHEM 2014.

Sesiunea principala a manifestarii a fost dedicata omagierii profesorilor emeriti Petru BALTA, Emil DANCIU si Octavian FLOAREA, cu ocazia implinirii a 85 de ani de viata si peste 60 de ani de activitate universitara in slujba invatamantului de inginerie chimica din Romania.

In cadrul acestei manifestari au mai avut loc sesiuni dedicate prezentarii Departamentului de Inginerie Chimica si Biochimica din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, la 75 de ani de la infiintarea sa, lansarii proiectului POSDRU/156/1.2/G/141040 "eChemEng: Educatie de calitate in invatamantul superior de inginerie chimica" si lansarii revistei "Bulletin of Romanian Chemical Engineering Society".

Programul complet al manifestarii este disponibil aici.


  SICHEM 2014  
 

Prof. dr. ing. Ecaterina ANDRONESCU, presedintele Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti si director al Departamentului de Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice si Nanomaterialelor, moderand sesiunea dedicata profesorilor emeriti omagiati.

 

  SICHEM 2014  
 

Doi dintre profesorii emeriti omagiati, Octavian FLOAREA (stanga) si Emil DANCIU (dreapta).

 

  SICHEM 2014  
 

Cuvant de raspuns si invatatura de la unul dintre profesorii emeriti omagiati, Petru BALTA

 

  SICHEM 2014  
 

Prof. dr. ing. Sorin ROSCA, presedintele Societatii de Chimie din Romania (stanga) si dr. ing. Gheorghe IVAN, presedintele Sectiei Inginerie Chimica a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (dreapta).

 

  SICHEM 2014  
 

Prof. dr. ing. Tanase DOBRE, presedintele Societatii de Inginerie Chimica din Romania, vorbind la sesiunea dedicata profesorilor emeriti omagiati.

 

  SICHEM 2014  
 

Prof. dr. ing. Ioan CALINESCU, decanul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, vorbind la sesiunea dedicata profesorilor emeriti omagiati.

 

  SICHEM 2014  
 

S. l. dr. ing. Petrica IANCU, managerul proiectului POSDRU/156/1.2/G/141040 "eChemEng: Educatie de calitate in invatamantul superior de inginerie chimica", vorbind la sesiunea dedicata lansarii acestui proiect.

 

  SICHEM 2014  
 

Conf. dr. ing. Tiberiu DANCIU, redactorul sef al revistei "Bulletin of Romanian Chemical Engineering Society", moderand sesiunea dedicata lansarii acestei reviste.