+4 021 402 3927; +4021 402 3935

English

Burse

Regulament privind acordarea burselor si a altor forme de sprijin material pentru studentii de la studiile universitare de licenta si masterat din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
Burse sociale 2019-2020 (DECLARATIA DE VENITURI este disponibila aici.)

Burse de performanta 2019-2020

Burse de merit 2019-2020
Roberto Rocca Education Program

In program sunt incluse 80 de universitati din 11 tari (din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Italia, Japonia, Mexic, Romania, Uruguai si Venezuela ) initiativa menita sa ofere sprijin educational pentru studentii si absolventii talentati.

In Romania programul beneficiaza de finantare din partea companiei Tenaris Silcotub si este destinat studentilor din domeniul ingineriei.

Selectia studentilor a fost realizata de specialistii in resurse umane de la Tenaris Silcotub.

Bursierii de la universitatile de profil din tara, au fost alesi pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lider si a unor aptitudini personale, dar si pentru creativitatea si capacitatea de a colabora in echipa.

Bursierii vor avea ocazia sa interactioneze cu specialistii Tenaris Silcotub si sa beneficieze de mentoratul acestora prin diverse internship-uri organizate de aceasta companie.
Anca COSTEA, domeniul "Inginerie Chimica", programul de studii "Ingineria si Informatica Proceselor Chimice si Biochimice", anul IV

Bursier in Roberto Rocca Education Program


"De aceasta bursa am aflat prin cadrul programului de recrutari pentru internship Tenaris Silcotub. Initial am dorit sa aplic doar pentru internship, dar apoi m-am gandit ca ar fi o idee buna sa aplic si pentru aceasta bursa, deoarece poate fi o oportunitate de a invata lucruri noi si o noua experienta. Internship-ul in cadrul acestei companii a fost o experienta inedita, am avut ocazia sa invat o multime de lucruri noi, sa-mi consolidez informatiile deja obtinute din cadrul facultatii, dar nu in ultimul rand sa ma dezvolt multilateral si sa cunosc oameni noi care sunt foarte deschisi si doritori sa imparta din cunostintele lor si noua. Personal, in viitor mi-as dori sa fac parte din colectivul Tenaris. Pentru mine, colaborarea cu ei a fost o experienta din care am invatat multe lucruri noi si care m-a ajutat sa imi cunosc punctele tari si punctele forte in meseria pe care urmeaza sa o desfasor."

- Anca COSTEA -
Alexandru Sebastian IORGU, domeniul "Inginerie Chimica", programul de studii "Ingineria si Informatica Proceselor Chimice si Biochimice", anul III

Bursier in Roberto Rocca Education Program


"Cum a inceput legatura mea cu Tenaris? Simplu! Am observat un poster prin facultate in care am vazut un program de internship, in domeniul ingineriei chimice, care suna foarte atractiv din mai multe puncte de vedere si m-am gandit sa aplic. Dupa ce am trecut de interviul telefonic si de faza de recrutare, ce a constat in principal in teste de IQ, engleza si la sfarsit un studiu de caz, am primit vestea ca am fost acceptat. Dupa zece saptamani de munca in care am ajutat la solutionarea unor probleme reale in otelarie, am observant in Tenaris un colectiv tanar care doreste o continua dezvoltare si care investeste in oameni.

Cum vad aceasta bursa? Stiind ca este o bursa la nivel international, ma motiveaza sa invat si mai bine si sa ma dezvolt continuu. Aceasta bursa vine ca o apreciere a rezultatelor pe care am reusit sa le obtin prin munca, rezultate care imi construiesc cariera si pentru care multumesc companiei Tenaris si cadrelor didactice din facultate."

- Alexandru Sebastian IORGU -